HVORFOR GRUPPEFORLØB?

Der er behov for os!

Hvis ikke det havde været for mit gruppeforløb, havde jeg ikke været en så glad og åben person, som jeg er i dag. Jeg har nu de mentale redskaber til at kunne klare mig bedre i hverdagen, og jeg kender til, hvor vigtigt det er at være åben overfor venner og familie, om de følelser, man har.”

Morten – 19 år – mistede sin mor som 17-årig

Forskning viser, at der kan være flere forskellige udfordringer for voksne, der som børn har mistet en forælder. Også på den korte bane kan barnet, der har mistet, være udfordret. Ensomhed og manglende lyst til at være i skolen eller i det hele taget i sociale sammenhænge er nogle af de problemer, der kan konstateres hos børn og unge, der har mistet en nær relation.

Netop derfor ser vi vigtigheden i at sætte ind tidligt i forløbet, så børn og unge tilbydes hjælp og støtte til at håndtere deres nye livssituation.

Det indledende citat beskriver, hvordan en teenager har brugt gruppen til at håndtere nogle af de udfordringer, der følger med at miste en nær familierelation. Løvehjerterne ønsker at bidrage til at flere børn og unge får muligheden for at blive en del af et fællesskab, hvor der er mulighed for at snakke om den sorg, der lige pludselig er blevet en del af hverdagen.

Hvad får barnet ud af et gruppeforløb

I Løvehjerterne er det sammenholdet i grupperne, der er det vigtigste. Med gruppeforløbene ønsker vi at opnå et fællesskab, hvor der er plads til alle, plads til forskellige historier, plads til sjov, alvor, at grine og at græde.

Formålet med gruppen er at skabe et rum, hvor børnene kan spejle sig i hinanden, og hvor de i fællesskab kan skabe en fortælling og finde et sprog, så de kan sætte ord på sorgen. Når fortællingen er skabt og sproget er fundet, bliver det lettere for børnene at række ud til andre, hvis de oplever at have brug for at tale om det, der rører sig i dem.

Vi kan ikke – og skal ikke – behandle sorgen, så et gruppeforløb må ikke forveksles med et terapeutisk forløb. Vi hjælper børnene med at sætte ord på det, der er svært, og vi hjælper dem med at leve med sorgen som følgesvend.

Hvem hjælper vi

Vores erfaring er, at sorgen rammer forskelligt og har forskellige forløb. Derfor er Løvehjerternes tilbud for alle børn og unge, der enten har et alvorligt sygt familiemedlem, eller som har mistet et nært familiemedlem. Vi skelner ikke imellem sygdom og/eller dødsårsag, og hos os kan barnet komme, så snart behovet opstår. Det vigtigste for os er, at barnet eller den unge har lyst og føler sig klar til at indgå i et fællesskab med sorgen som omdrejningspunkt.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt et gruppeforløb er det rette tilbud for dit barn, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe!